Man die Ziyech en Mazraoui wegjoeg: ‘Mijn trots is weg, ik vergeef dit niet’ (2024)

Table of Contents
Meer nieuws Meer sportnieuws
Man die Ziyech en Mazraoui wegjoeg: ‘Mijn trots is weg, ik vergeef dit niet’ (1)

Jeroen van Poppel

Laatste update:

Vahid Halilhodzic houdt een uiterst bitter gevoel over aan het succes van Marokko op het WK 2022. De zeventigjarige Bosniër werd vlak voor het wereldkampioenschap ontslagen als bondscoach van de Leeuwen van de Atlas en moest toezien hoe Walid Regragui het land in Qatar naar de vierde plek leidde. "Mijn trots is afgenomen", aldus Halilhodzic tegenover het Kroatische Tportal.

Halilhodzic vindt dat hij het verdiend had om met Marokko naar het WK te gaan, nadat hij zijn selectie succesvol door de kwalificatie gidste. Onderweg raakte de bondscoach in conflict met diverse sterspelers: Hakim Ziyech (Chelsea), Noussair Mazraoui (Bayern München) en Amine Harit (Olympique Marseille) besloten niet meer voor Marokko uit te willen komen onder het bewind van de Bosniër.

Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse bond, zette Halilhodzic in de zomer voor het blok: Ziyech moest hoe dan ook terugkomen bij het nationale elftal en mee naar het WK in Qatar. In augustus werd Halilhodzic ontslagen, waarna Ziyech direct terugkeerde. Mazraoui en Harit hadden zich eerder overigens zelf alweer beschikbaar gesteld. Laatstgenoemde moest het WK missen vanwege een blessure.

Tijdens het wereldkampioenschap hield Halilhodzic zich op de achtergrond, ook toen Marokko de troostfinale speelde tegen Kroatië (2-1 verlies). "Ik heb helemaal niets over Marokko gezegd", aldus Halilhodzic. "Journalisten uit Marokko en uit Kroatië hebben me gebeld, maar ik kon moeilijk iets zeggen. Wat ik ook zeg, het zal mijn verbitterdheid over het missen van dit toernooi niet kunnen goedmaken. Ik kan ze niet vergeten of vergeven. Het had ook het afscheid van mijn trainerscarrière moeten worden."

Marokko

Meer nieuws

Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna22:4020.05.20241Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal22:2820.05.20247PSV volgt speler op de voet en gaat mogelijk zakendoen met Bayern München22:2320.05.20243The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak22:1520.05.20241Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax22:0220.05.202414Gullit en Davids loven één Oranje-international: ‘Geweldig, hij is heel goed!’21:5320.05.20245

1

2

Meer sportnieuws

Arne Slot grapt na laatste wedstrijd van Feyenoord met Valentijn Driessen

Reacties

Boompie85

24 december 2022 om 21:44

Wat een zeiksnor zeg, was waardeloos voor Marokko. Nam de beste spelers niet op in de selectie.

AmrabatGoat

24 december 2022 om 22:11

Hij was in het begin qua spelbeeld waardeloos maar de resultaten waren prima. Was dacht ik 20+ wedstrijden ongeslagen. Veel Marokkanen stonden ook achter hem omdat hij bleef winnen maar nadat hij faalde tegen Egypte op de Afrika Cup keerde veel mensen hem de rug. Vervolgens heeft Tissoudali hem gered in Congo anders hadden we echt een probleem in de return. We plaatsten ons voor het WK maar toch waren veel mensen blij als ie weg zou gaan. Onze voorzitter gaf hem nog een kans tijdens voorbereidingspotjes voor het WK maar na die verliespartij van tegen de VS in Cincinatti was ook de bond klaar met hem. Met Vahid Halihodzic en zonder Ziyech zouden we 3e of 4e eindigen in de groep en een waardeloos WK draaien. Je mag met 532 spelen en Ziyech thuislaten maar dan moet je wel minimaal de Afrika Cup finale halen of die beker winnen dan is het je vergeven. Maar geen prijs, WK plaatsing tegen met alle respect DR Congo en wat speelden we slecht in Kinshasha. Vervolgens tegen een team buiten Afrika (USA) hopeloos verliezen. Canada is het beste team van de CONCACAF en won gemakkelijk van de VS. Gelukkig kwam Walid en de rest is geschiedenis. Enige wat Walid nog moet doen is de komende 2 Afrika Cups een beker pakken of finale halen dan heeft ie het top gedaan. Hopen dat deze coach een beetje Marokko kan helpen met Afrikaanse wedstrijden. Je ziet dat Marokko op een WK tegen toplanden op een normaal veld altijd goed presteert of goed meedoet (1986,1998,2022) alleen tegen Afrikaanse landen op slechte velden en hete temperaturen heeft Marokko het altijd zwaar. Misschien kan Walid op Afrika Cups het team gaan mixen met meer spelers die in Marokko zijn geboren en hete temperaturen + Afrikaans voetbal gewend zijn. Een jongen als Ziyech had het enorm zwaar op de Afrika Cup bijvoorbeeld en kon tegen landen als Namibië en Zuid Afrika het verschil amper maken terwijl hij tegen België een veel beter land wel kon.

32candela

25 december 2022 om 00:16

Ze waren wel klaar met hem maar grepen niet in! Pas na Liberia en zuid Afrika! Het zag er gewoon niet uit, ook gewoon betonvoetbal

AmrabatGoat

25 december 2022 om 00:27

Ja maar de bond stond weldegelijk achter hem! Pas na de wedstrijd tegen de Verenigde Staten ontstond er een barst in het vertrouwen. Als Vahid de wedstrijd in de Verenigde Staten had gewonnen dan had hij gewoon het WK gecoacht. Elke Marokkaan moet een bosje bloemen sturen richting de VS want zonder die glansloze wedstrijd waren we met Vahid het WK ingegaan! Met Vahid zijn speelstijl + visie hadden we tegen Canada 532 gespeeld en zou En-Nesiry hoogstwaarschijnlijk niet spelen voor MMAE en El Kaabi. Maar Vahid heeft ook goede dingen gedaan want Ounahi + Boufal terughalen waren zijn zetten. Ook heeft Vahid de basis gezet voor onze defensie door met Saiss-Aguerd 2 linksboven te spelen centraal achterin. Vahid heeft goede en slechte dingen gedaan maar er 1 ding is zeker er is op het perfecte moment afscheid genomen van monsieur Vahid.

mbappee93

25 december 2022 om 13:26

Hakimi is de grote man bij marokko. Wel leuk om te zien dat hakimi een grote naam is maar het alsnog goed kon vinden met vahid. Want deze coach heeft meestal problemen met grote spelers. Maar buiten dat heeft hij gewoon een goede basis achtergelaten en veel goede resultaten geboekt zoals regragui al zei.

l4Barca

26 december 2022 om 18:14

Al voor de wedstrijd tegen de VS waren er al gesprekken over een vertrek.
President had beloofd ziyech zou terug komen.

l4Barca

24 december 2022 om 21:44

Hou toch op als deze gast er nog zat waren we na 2 wedstrijden al weer klaar. Wat een slechte trainer was dit. Had na al.die jaren nog steeds geen basis elftal. En voor de mensen die zeggen hij heeft Marokko naar het wk gebracht. Dat was zo moeilijk niet met wedstrijden tegen Zambia enz.

AmrabatGoat

24 december 2022 om 22:30

We hebben Zambia niet gehad maar Sudan, Guinea-Bissau, Guinea en DR Congo😁. Maar ik snap wat je bedoelt. Klinkt gek wat ik ga zeggen maar een wedstrijd tegen DR Congo is vele malen lastiger dan bijvoorbeeld Spanje. Voor Marokko is het beter spelen tegen Spanje op een normaal veld tegen spelers die ook willen voetballen dan tegen een DR Congo. Tegen DR Congo speel je in bijna 40 graden op een kunstgrasveld waar de bal amper rolt. Zelfs een jongen als Ziyech zou amper het verschil maken tegen zo'n tegenstander met zulke omstandigheden. Afrikaanse landen zijn ook amper te analyseren omdat ze erg onvoorspelbaar zijn en van bij wijze 40 meter al op doel schieten. Plus in Afrika speel je van de 90 minuten vaak maar 60 want er wordt constant op de grond gelegen en de scheids laat nauwelijks doorspelen.

marieke90

24 december 2022 om 21:46

Het is ook geen toeval dat hij 3x voor een wk wordt ontslagen,Japan,Ivoorkust en nu marokko...hij heeft altijd problemen met de grote namen,wel knap dat hij zich altijd plaats

FikretÇelik

26 december 2022 om 06:15

Een patroon dat hij zijn teams elke keer uitknijpt tijdens kwalificaties waardoor ze volledig leeg zijn voor een WK. Hij zal wel een stevige Bosnische regime op na houden wat een beetje past in het cultuur van zijn generatie. De nieuwe coach van Marokko is er op de juiste moment ingestapt.

Ambrosiuss

26 december 2022 om 09:42

Haha volledig uitknijpen tijdens de kwalificatie die over een heel jaar verdeeld is, serieus? Dat bij een landenteam waar je de spelers zeker ook nog een heel jaar tot je beschikking hebt, zodat ze geen puf meer hebben bij het wk. Uhum haha lijkt me zeer sterk

Ja is sarcasme, schrijf het er maar bij, haha wordt vrolijk van je bericht, thanks

SocioFan1

24 december 2022 om 21:57

Tuurlijk is het zuur maar weinig zelfrelfectie. Hij is zeer koppig geweest, met hem was het nooit zo geweldig gegaan. En ook opvallend hij is al 3x nu voor een WK ofso ontslagen, zegt ook wel wat.

Vernon

24 december 2022 om 23:12

Precies. Hij doet me denken aan een collega die heel bewust werd gepasseerd voor een project, wegens incompetentie. Een ander deed dat project, kreeg een bonus, en de gepasseerde collega liep te zeuren dat zij die bonus zou hebben gekregen. Met iets meer zelfreflectie zie je dan dat je opvolger gewoon beter geschikt is voor de klus. En dat het niet zomaar zo is dat je zelf hetzelfde resultaat had gehaald.

Thamike

26 december 2022 om 13:11

Gekke vergelijking. Hij heeft ze toch naar het WK gebracht? Even vanuit zijn standpunt heeft ie ervoor gezorgd dat ze op een WK konden spelen door zich te kwalificeren. Dat hij allerlei problemen heeft ervaren en ziet en denkt dat de basis bij hem ligt is toch helemaal niet zo gek? Ik vind dat altijd wel wat makkelijk. Zelfreflectie noemen maar bijna niemand is in staat om zich te verplaatsen in deze persoon.

Wat jij voelt en hoe een ander er naar
Kijkt zijn vaak 2 verschillende werelden. Hij heeft zich daarom bewust niet uitgesproken tijdens het WK.

Is wat anders als je vergelijk met een project vanuit een projectmanager.

diablejambe

24 december 2022 om 22:06

Nouja best begrijpelijk toch?

Ik kan me goed inleven in deze man, zoals de voorgaande gozer al zei 3x kwalificeren en nooit daadwerkelijk meedoen aan een toernooi zal best pijn doen. Coaches hebben ook emoties jongens.

Maar misschien moet meneer ook rekening houden met de sterspelers en grotere ego’s die erbij komen kijken. Zelf ben ik ook coach, maar dan bij het jeugdelftal van een kleinere club uit een dorpje die ik nu niet ga noemen (internet is gevaarlijk).

Wij hebben een spits die echt goed kan ballen, niet normaal. Verreweg onze beste speler. Helaas weet deze jongen het ook, en hij haalde dan ook weleens streken uit waarvan ik dacht jongen wat doe je nou?

Ik had hem ook niet kunnen opstellen. Misschien had ik daarme kunnen laten zien dat ik de “baas” ben, maar zelf weet ik ook dat we nog meer hadden kunnen doen met hem in de basis.

Gelukkig heb ik dit kunnen oplossen. Hoe? Dominantie. Ik heb deze jongen apart genomen. De rest van het team heb ik een partijspel laten spelen, terwijl ik even met meneer sterspeler ben gaan praten. Zodra hij me vroeg wat mijn probleem was gaf ik hem direct een knietje in het gezicht. Ik ben natuurlijk 20 jaar ouder en een stuk sterker, dus deze “sterspeler” schrok er goed van. Hij lag direct op de grond, ik greep m bij zijn man city shirtje en vroeg hem of hij zich nou eindelijk een keertje kon gedragen. Na het janken beloofde hij mij dat hij zijn best zou doen. Zaterdag erop stond ie weer in de basis en scoorde hij een hattrick.

Conclusie is dat je sterspelers soms een aparte behandeling nodig hebben. Als coach zijnde moet je dit accepteren en je trots opzij kunnen zetten. Ik denk dat het probleem van meneer hier is dat hij veel te veel waarde hecht aan zijn trots, maar dat is dus niet het allerbelangerijkste.

Ali Boembari

24 december 2022 om 23:04

Goed verhaal, wel raar dat je een jeugdspeler knietjes verkoopt maar ach wie ben ik.

voetbalfreak

24 december 2022 om 23:10

Alleen een knietje in het gezicht?

Hziyech15a

26 december 2022 om 12:30

Ja hij is trainer van de F2 he. Hij was nog mild.

Vernon

24 december 2022 om 23:16

Je trots opzij zetten, dat doe jij door een knietje in het gezicht van een jeugdspeler. Gast je zou opgepakt moeten worden.

Guaporta

24 december 2022 om 23:31

Dominantie? Zou het eerder willen benoemen als 'een steekje los bij de oefenmeester'. Begrijp natuurlijk dat er verschillende manieren zijn om mensen te motiveren, maar moet eerlijk zeggen dat ik nogal schrik van de manier waarop je praat over dit soort gedrag. Denk je nou echt dat je als 'dorpstrainertje' (om het even gechargeerd te benoemen) de verantwoordelijkheid heb om anderen op deze manier tot de orde te roepen? Dan overschat je jezelf toch echt behoorlijk. Als ik in de schoenen van jouw 'sterspeler' zou staan, dan zou ik geen meter meer voor je lopen. De enige fout die deze jongen heeft gemaakt, is het dragen van een shirt van Manchester City.

La Bombonera

25 december 2022 om 02:32

Hij had geen hattrick moeten scoren, hij had je gelijk moeten aangeven bij de politie. Je gebruikt toch geen geweld als trainer en al helemaal niet bij een jeugdteam. Club zou je gelijk moeten ontslaan

20 jaar ouder, stuk groter en sterker.

En dan een kind een knie geven in het gezicht?? Hopelijk komt dr vader er achter, en geven zou jou ook een pak slaag!

Maar los van dit, wat is je boodschap? Had Valid bijv Ziyech moeten slaan? Of een Pep die straks Haaland in wurggreep moet houden?

maldini86

26 december 2022 om 12:47

Dit is wel 1 van de meest bizarre reacties die ik op voetbalzone gelezen heb, wat al knap opzich is.
Een jeugdspeler een knietje op z’n gezicht geven… is maar waar je trots op bent, is eerder gestoord

StevenWest2

24 december 2022 om 23:24

Kan mij de teleurstelling van deze trainer goed begrijpen. Het is gewoon niet netjes hoe hij is behandeld. Aan de andere kant kan je dergelijke zaken verwachten van zo ontwikkelingsland. En had hij de risico kunnen incalculeren bij het aannemen van die job. Het is daar natuurlijk een wespennest als je niet uitkijkt.

Kan mij heel goed voorstellen dat er nog steeds Marokkanen dat land uitvluchten, Het is niet voor niets dat wij nog steeds vluchtelingen uit Marokko krijgen.

Maar hij kan wel trots zijn dat hij zich in ieder geval heeft weten te kwalificeren. Dat kunnen zij niet van hem afpakken!

AmrabatGoat

25 december 2022 om 00:33

Hi Steven ( Als het je echte naam is?! ) Je probeert op een formele manier sneren uit te delen zo te lezen. Kun je aub vluchtelingen praat ergens anders doen dan op een voetbalpagina. Ben er niet in geïnteresseerd namelijk laat die kerels in de Tweede Kamer het maar regelen. Geen enkele Marokkaan heeft controle over vluchtelingen. Misschien een formele E-mail sturen naar Rutten aangezien je wel over de nodige grammatica beschikt! Of misschien heb je wat lose stuivers liggen en kan je die doneren aan de Spaanse grenswacht zodat ze wat extra beter opletten! Succes💪🏽

StevenWest2

25 december 2022 om 00:42

@amrabat

Je bent uiteraard niet verplicht mijn stukje tekst te lezen. Daarbij was het alleen een reactie op een vage beschuldiging en heb ik er een stukje tekst aan toegevoegd.

Hoe vaak lees je hier niet teksten die niets te maken hebben met voetbal. Ik erger mij daar totaal niet aan. Iedereen heeft recht op zijn mening. En daar mag vervolgens een ieder het mee eens zijn of niet.

Er is in mijn ogen niks gevaarlijker en vreselijker dan mensen die anderen de mond proberen te snoeren omdat zij een andere mening hebben! Dat zegt iets.

Daarom neem ik absoluut geen woord terug. En hopelijk laten anderen zich nooit de mond snoeren ondanks bedreigingen en persoonlijke aanvallen die sommigen in het dagelijks leven krijgen te verwerken.

Fijne avond!!

Tangaroa

25 december 2022 om 08:33

Vluchtelingen? Ontwikkelingsland? Onder welke steen kom jij vandaan? Deze trainer houdt er vreemde dwingende regels op na die niks te maken hebben met de ego van spelers en as je het mij vraagt hebben Marokkaanse spelers die voor hun land spelen geen ego. Worden ze goed behandeld dan doen ze alles. Misschien is de westerse wereld op dat gebied wel een ontwikkelingsland.

StevenWest2

25 december 2022 om 11:45

@tang

En toch zijn het mensen die de ontwikkelingsgebieden ontvluchten naar het westen om hier opgevangen worden. Niemand uit het westen houdt ze hier gevangen hoor. Zij zijn vrij om weer te gaan. En waar blijkt uit dat Marokkaanse spelers geen ego hebben? Zouden het geen normale mensen kunnen zijn?

Of trek je die conclusie omdat zij een keertje succes hadden? Dat zou betekenen dat spelers van Argentinië nog minder een grote ego hebben dan de spelers van Marokko. Die zijn immers verder gekomen.

Een vreemde conclusie als je het mij vraagt.

FouadAa

26 december 2022 om 10:40

Jij beweert dat ze wel een enorme ego hebben, ook raar hoe jij etniciteit koppelt aan een ontslag van een coach terwijl die bij de Japanners (volgens mij geen ontwikkelingsland) ook al ontslagen is. Ook grappig hoe je de Marokkaanse spelers egos noemt zonder enige argument waarom, als je hun wedstrijden hebt gezien zie je duidelijk dat het geen Egos zijn.

FouadAa

26 december 2022 om 10:37

Misschien is het niet netjes hoe hij andere mensen behandeld? Als je met meer dan 4 spelers problemen krijgt, wanneer de kapitein van het elftal zelfs vragen heeft over je tactische keuzes dan zit het toch echt wel bij de coach, vooral als je nog mee rekent dat hij bij twee andere landen ook ontslagen is om dezelfde reden

Maar dit is natuurlijk heel makkelijk scoren, Marokko lekker zwart maken en de mensen erin.. laat meer iets van jou ware aard zien.

Dus je wilt beweren dat het niet terecht is dat hij ontslagen is? Sinds je nu heel Marokko raar, slecht noemt..
Grappig hoe je dat koppelt aan een immigratie discussie terwijl dit met voetbal te maken heeft. Misschien de volgende keer wat doen aan je onderbuik gevoelens..

marton3103

24 december 2022 om 23:45

Gouden zet om hem te ontslaan en perfect op tijd. De huidige coach heeft tijd gehad om het team eigen te maken en een goede spirit erin te brengen. Ik twijfel oprecht of dit Halihodzic gelukt was, dat zullen we nooit weten. Maar de teamspirit, het echt voor elkaar willen werken en vechten, heeft Marokko m.i. zo ver gebracht.

messino

24 december 2022 om 23:58

Deze man verdiend geen podium meer. Hij brak in korte tijd zoveel af. Leuk, al die ongeslagen wedstrijden maar met hem had Marokko een modder figuur geslagen op het WK. De aantrekkingskracht van het team onder Walid is gigantisch toegenomen. Marokko heeft de komende jaren veel keuze uit kwaliteit. Let maar op.

MarcelSplint

25 december 2022 om 00:13

Wat een geleuter over wat er gebeurd is. Beste stuurlui staan aan wal zullen we maar zeggen. Al die ego's van Marokkaanse elftal hebben het wel samen gedaan Eén goed resultaat maar dat is ook alles bij gezegd

BarcaRealLille

25 december 2022 om 00:45

Hij verweet Ziyech en Mazraoui een slechte instelling. Als ik ze ergens niet heb kunnen betrappen op het WK is het een slechte instelling. Mazraoui heeft ondanks een blessure alles gegeven en Ziyech was niet alleen bij balbezit maar vooral bij balverlies sterk in de omschakeling en in het druk zetten. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt met een mooie 4e plaats als gevolg!

Tangaroa

25 december 2022 om 08:34

Idd, kijk Mazraoui bij Andy in de auto

clarence83

25 december 2022 om 04:52

Tsja, hij heeft het zichzelf aangedaan. Als je er voor zorgt dat de vedettes niet meer willen komen zolang jij coach bent, dan trek je als coach natuurlijk aan het kortste eind. Vind het eerder opmerkelijk dat hij dat zelf niet inziet.

tostimetkaas

25 december 2022 om 05:17

Je zou maar geen water willen drinken.. triest geval wou Marokko met de harde hand willen leiden. Mislukt dus

ASM11689

25 december 2022 om 08:05

Je kan zeggen wat je wilt maar, toch heb ik wel een beetje respect voor het feit dat je gedurende het hele WK niets gehoord hebt van hem, hij heeft bewust zijn mond gehouden omdat Marokko zo lekker in het toernooi zat en hij wilde geen onrust stoken.

Sandro01

25 december 2022 om 08:16

Hij heeft zijn smoel gehouden, omdat hij terecht is ontslagen.

ASM11689

25 december 2022 om 08:50

Dus? Hij had ook olie op het vuur kunnen gooien maar heeft dat niet gedaan. Ik ken genoeg aandachtsgeile trainers die het wel gedaan zouden hebben

MarekHamsik17

25 december 2022 om 18:12

Hij doet het alsnog. Dus hij kon het toch niet laten. Wat zal die tijdens het wk hebben zitten balen thuis.

25 december 2022 om 10:18

Geweldige keuze van Marokko om hem te ontslaan. Echt de beste keuze ooit! Zelfs Frank de Boer is een betere trainer en ik dacht dat ik het nooit zou zeggen. Krediet willen krijgen, omdat je je geplaatst hebt voor het WK tegen landen zoals Sudan, terwijl met dit Team je landen zoals Spanje, Portugal en België kan verslaan.

Schuivertje

25 december 2022 om 16:40

Wat zegt hij daar? Hij heeft de trots van heel maroc weggehaald die eikel, een copie van v Gaal.

MarekHamsik17

25 december 2022 om 18:10

Wat een kneus is deze vahid. Natuurlijk heeft hij een bitter gevoel. Marokko is zonder hem beter af. Waarom moet het eigenlijk over deze man gaan? Niemand zit op hem te wachten en hij moet even zielig gaan doen.
Zo te lezen goede beslissing geweest sportief en ook een betere trainer als mens erbij.

Alkaline

26 december 2022 om 01:02

Eerlijk gezegd ben ik wel blij dat deze man net voor het wk alsnog is ontslagen wat een slechte trainer is het heeft zowel Marokko bijna helemaal kapot gemaakt terwijl de trainer voor hem alles heeft opgebouwd, Herve Renard heeft er een echte team van gemaakt en had Marokko weer na 20 jaar het wk behaald in 2018 en in 2017 weer eens door de groepsfase geloodst 2019 werd hij zelfs groepswinnaar op de Afrika cup ondanks dit allemaal was Herve Renard geslaagd bij Marokko en zn doelen waren behaald bij het Marokkaanse elftal. Deze Bosnische bondscoach toen hij werd aangesteld kwam hij in zn eentje nam niet eens een assistent mee en had paar mensen uit de staf zomaar ontslagen maakte ruzie met iedereen en iedereen moest met hem eens zijn en doen wat hij zegt leek alsof hij dacht dat hij de koning was van Marokko en als je tegen hem in ging zat je op de bank of werd je niet geselecteerd. Deze man had Marokko bijna helemaal kapot gemaakt en het spel bijna verpest, wedstrijd tegen Amerika in de zomer die werd verloren met 3-0 na de wedstrijd in een interview had Romain Saiss de captain van Marokko aangegeven dat hij en andere spelers niet weten wat ze moeten doen op het veld en dat de trainer geen opdracht gaf of iets van aanwijzingen er zat totaal geen spel in het elftal kijk ook naar de Afrika Cup 2021 Marokko werd bijna uitgeschakeld door Malawi en de bondscoach paste zich elke wedstrijd aan de tegenstander Marokko kwam in de kwartfinale tegen Egypte op vroege voorsprong en wat deed de trainer meteen verdedigend spelen in de 6e minuut al uiteindelijk werden ze uitgeschakeld. Buiten dit allemaal selecteerde hij de beste spelers niet eens. Eerlijk gezegd denk ik als hij nog bondscoach van Marokko was dan was Marokko in de groep laatste geworden en elke wedstrijd minimaal met 3-0 had verloren. Deze Walid Regragui is een held speelde zelf in het Marokkaanse elftal en heeft in Europa gespeeld op het allerhoogste niveau en spreekt 4 verschillende talen kent de spelers goed weet waar ze vandaan komen komt soort van dezelfde generatie als hen bijna hij heeft iets los gekregen bij de spelers waardoor ze voor elkaar gaan en strijden tot t einde zelfs bij Herve Renard zag je dit niet bij de spelers. En deze Walid Regragui is niet eens 2 maanden bij het Marokkaanse elftal voor het WK en is gewoon groepswinnaar geworden op het WK en bij de laatste 4 van de wereld geëindigd, wat als hij veel eerder was aangesteld wat dan… had ook pech dat hij niet zoveel tijd had en snel keuzes moest maken en wie wel of niet mee mocht gaan naar het WK en belangrijke spelers waren geblesseerd of net niet op tijd fit Amine Harit week voor het WK geblesseerd geraakt en Tarik Tissoudali kwam net terug van een horror blessure maar is nu gelukkig op de juiste weg en keert snel terug. Dit is de ideale bondscoach waar Marokko zolang op heeft gewacht dit Marokko had allang een voetballand speelstijl alleen het kwam er nooit uit en nu eindelijk op het WK hebben ze het laten zien dat ze zowel elke land het lastig kunnen maken, zelfs Frankrijk had zn speelstijl moeten aanpassen en hadden zich aangepast aan Marokko. Giroud kreeg de opdracht om Amrabat hele tijd te volgen. Griezzman na de wedstrijd zei dat dit Marokko echt een geweldige team is en dat er veel goeie voetballers zijn, ook Modric sprak over dit Marokko en zei dat het een lastige ploeg is om tegen te spelen en was lovend over El khannous hij zei dat het een hele grote speler gaat worden in België beweerde ze dat hij de nieuwe Kevin de Bruyne wordt België wou er alles aan doen dat hij voor België zou uitkomen maar hij wou alleen voor Marokko uitkomen en niet voor België, en er zullen veel meer volgen in de toekomst spelers met dubbele nationaliteiten zullen nu eerder Marokko kiezen 1 omdat ze zien wat je met Marokko kan bereiken op een WK 2 omdat ze zelf Marokkaans zijn. Speler als Brahim Diaz (AC Milan) gaf zelfs aan dat hij niet meer voor Spanje wil uitkomen maar wil nu voor Marokko uitkomen. Dit Marokko is geen underdog en hoort gewoon bij de beste voetballanden.

vk35

26 december 2022 om 08:44

Altijd overal weggestuurd om
Problemen die hijzelf creëert

Futballeke

26 december 2022 om 12:27

Ik moet aan een scene in Pulp Fiction denken. Pride is messing with yo mind. F pride!

Ali Boembari

27 december 2022 om 00:08

Eerlijk is eerlijk, de beste man staat aardig voor lul. Vertrokken en je opvolger schrijft geschiedenis na slechts een aantal maanden aanwezig te zijn. Dat moet zeer doen en ik snap eigenlijk niet waarom hij nog praatjes in de media heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

");newComment = newComment.concat("","");newComment = newComment.concat("","#");newComment = newComment.concat("",commentNumber);newComment = newComment.concat("","

");newComment = newComment.concat("", "

");newComment = newComment.concat("", commentText);newComment = newComment.concat("", "

Man die Ziyech en Mazraoui wegjoeg: ‘Mijn trots is weg, ik vergeef dit niet’ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6364

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.